Ondersteuning bij Samenleven en Wonen


MEE helpt u met alle vragen en problemen die u tegenkomt op het gebied van samenleven en wonen.
Uw dochter heeft een autistische stoornis en wil zelfstandig gaan wonen. U zoekt een geschikte woonvorm voor uw gehandicapte kind. Na een beroerte wilt u zelfstandig blijven wonen. We adviseren over mogelijke woonvormen.
MEE adviseert u over mogelijke woonvormen. We ondersteunen mensen zelfstandig een huishouden te voeren. En helpen mensen te bouwen aan een grotere vrienden- en kenniskring. Ook uw partner kan bij ons terecht.


Wonen

Zelfstandig leven begint met een woonomgeving die goed bij u past. MEE helpt u deze in kaart te brengen. Samen met u, uw familie, vrienden of kennissen zetten we de mogelijkheden op een rij. Daarna gaan we op zoek. Bekijk voor meer informatie het filmpje ‘MEE helpt bij wonen’

We kijken samen of u aanvullende voorzieningen en zorg nodig heeft. Zoals huishoudelijke ondersteuning of een woningaanpassing. Sommige mensen hebben moeite zelfstandig een huishouden te voeren. Wij helpen u hierbij ondersteuning te vinden. Als u met kortdurende steun genoeg geholpen bent, dan bieden wij deze steun zelf. Met een training bijvoorbeeld.


Vrienden, kennissen, een partner

MEE helpt u te bouwen aan een grotere vrienden- en kennissenkring. Veel mensen hebben daaraan behoefte, want niet iedereen maakt even gemakkelijk contact. Een handicap is soms een extra drempel. MEE ondersteunt u. Samen met u, uw familie en vrienden onderzoeken we uw wensen. Misschien voelt u zich thuis bij een van de vriendenkringen en maatjesprojecten in uw omgeving. Of is een cursus volgen iets voor u.
Als u wilt, ondersteunen we ook uw vrienden, kennissen of uw partner. Bijvoorbeeld door hen te vertellen hoe zij met uw beperking kunnen omgaan.


Vrije tijd en sport

MEE informeert u over vrijetijdsmogelijkheden voor u of uw kind.
Vrije tijd is een belangrijk deel van het leven. Lekker actief bezig zijn door bijvoorbeeld te sporten. Of juist heerlijk ontspannen, schilderen of op vakantie gaan. Voor kinderen is het fijn om na school lekker met vriendjes te sporten of naar een club te gaan.

Een vakantie zonder zorgen? Wij helpen u graag op weg.
In de vakantiewijzer van MEE staan volop mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. U vindt er een overzicht van vakantie-aanbieders, aangepaste accommodaties en vervoersmogelijkheden. Maar ook organisaties die u hierin kunnen adviseren of begeleiden en mogelijkheden voor een tegemoetkoming in vakantiekosten. Het overzicht is niet volledig, maar kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past.

 

Nu contact opnemen