Samenleven en wonen


MEE helpt met alle vragen en problemen die mensen tegenkomen op het gebied van samenleven en wonen. Een jonge vrouw met een autistische stoornis, die wil leren zelfstandig een huishouden te voeren. Ouders die een geschikte woonvorm zoeken voor hun gehandicapt kind. Een man met een verstandelijke beperking, die in de buurt wil gaan sporten. De echtgenote van een man met een chronische ziekte, die wil bouwen aan een grotere vrienden- en kenniskring.

Wonen


Zelfstandig leven begint met een passende woonomgeving. MEE helpt deze te vinden. Samen met cliënten, hun familie, vrienden of kennissen zetten we de mogelijkheden op een rij. Daarna start de zoektocht. Als er aanvullende voorzieningen en zorg nodig is, helpen we die zo nodig regelen. Sommige mensen hebben moeite zelfstandig een huishouden te voeren. MEE helpt ondersteuning te vinden, binnen het eigen netwerk van mensen en eventueel daarbuiten. Als kortdurende steun voldoende is, dan bieden wij deze steun zelf.

Vrienden, kennissen, partners


MEE ondersteunt vrienden, kennissen en partners van mensen met een beperking of met een chronische ziekte. Bijvoorbeeld door hen te vertellen hoe zij met de beperking kunnen omgaan.

MEE helpt mensen bouwen aan een grotere vrienden- en kennissenkring. Een handicap of ziekte maakt het soms extra moeilijk contact te maken. MEE ondersteunt. Met familie en vrienden onderzoeken we de wensen en mogelijke oplossingen. Een cursus of een introductie in een maatjesproject in de omgeving bijvoorbeeld.