Jongeren Op Gezond Gewicht Veghel


Drie procent minder overgewicht onder jeugd, in vijf jaar tijd. Dat is de ambitie in Veghel. Gemeente en een paar grote ondernemingen in de foodsector hebben zich daarom aangesloten bij de landelijke beweging 'Jongeren op Gezond Gewicht': een initiatief om jongeren met allerlei acties aan het bewegen te krijgen. MEE zorgt ervoor dat de campagne ook aansluit op jongeren met een beperking.

Van de jongeren met een verstandelijke beperking heeft een relatief hoog percentage overgewicht. MEE adviseert de partners van ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ hoe zij met deze doelgroep succes kunnen boeken. Hoe kunnen deze jongeren het best worden gemotiveerd om meer te gaan bewegen? Wat werkt beter: apart sporten, of juist samen met gewone kinderen? Tijdens schooltijd, of buiten de school? Welke sporten sluiten het beste aan?

‘Jongeren op Gezond Gewicht’ zet verschillende instrumenten in om de ambities waar te maken: van acties op scholen en de aanleg van nieuwe sportfaciliteiten, tot marketingactiviteiten en voorlichting over gezonde voeding. MEE bewaakt dat alle activiteiten voldoende aansluiten op de taal en belevingswereld van jongeren met een beperking.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Veghel.
U kunt ook contact opnemen met MEE Noordoost Brabant