Integrale Vroeghulp


MEE coördineert de samenwerkingsverbanden Integrale Vroeghulp. Hierin werken uiteenlopende organisaties in de regio samen om de zorg en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 7 jaar te verbeteren; van onderwijs en jeugdzorg tot maatschappelijk werk en ziekenhuis.

De strategie van Integrale Vroeghulp is simpel maar effectief; spoor ontwikkelingsproblemen van jonge kinderen vroeg op. Biedt ouders één plek, waar zij met de zorgen over hun jonge kind terecht kunnen. Mobiliseer professionals in multidisciplinaire teams. Stel één contactpersoon aan voor de ouders en maak in overleg één plan voor het hele gezin. De juiste zorg en ondersteuning komen zo snel tot stand.

 

Integrale Vroeghulp is aanwinst voor onderwijs

'Ik ben laaiend enthousiast. Integrale Vroeghulp betrekt zorg- en hulpverleners, intern begeleiders en onderwijzers, maar ook ouders. Wij leren van hulpverleners hoe we op school kunnen omgaan met een kind met gedragsproblemen. Hulpverleners horen van ons hoe het kind zich overdag op school gedraagt. Als het nodig is komt er ook voor de ouders hulp. Een opvoedcursus bijvoorbeeld. Iedereen heeft hetzelfde doel op het netvlies; het welzijn van het kind. Zo hoort het.'
Louis Nouws, voorzitter permanente commissie leerlingenzorg (PCL), Moergestel / Oisterwijk

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator Integrale Vroeghulp in uw regio.